Wat is Flagfootball?

youtube-video-thumbnail

American Football kan je verdelen onder twee categorieën.
1. Tackle Football, hierbij dragen de spelers bescherming met helm, shoulderpads en beenbeschermers. Een baldragen mag fysiek getackled worden.
2. Flagfootball, de spelers dragen een riem met 2 vlaggetjes die gedragen moeten worden aan de heupen. Hierbij is fysiek contact NIET TOEGESTAAN!

Zoals je hierboven kun lezen is Flagfootball de non-contact variant van American football. In plaats van shoulderpads en helmen zijn de teams uitgerust met vlaggetjes op de heup. Als een vlaggetje van de heup wordt afgetrokken staat dit gelijk aan een tackle bij American football. Flagfootball is een variant, die vooral door de allerjongste spelers wordt beoefend om de basisregels onder de knie te krijgen. De variant is uitermate populair, omdat deze zo laagdrempelig is en beoefend wordt door zowel jongens en meisjes.

In ons aanbod hebben wij twee pakketten. We hebben de introductie clinic en een aanbod waarbij we het spel Flagfootball 5vs5 zullen behandelen. Zie ons aanbod voor meer informatie of neem contact met ons op.

9590Lnappmann

Hieronder een promo film afkomstig van onze partner Topscore Amsterdam, een naschoolse sport activiteiten programma.

youtube-video-thumbnail