tbos_white

Flag-Football.nl – The Battle of Schools

The Battle of Schools is een naschoolse sportprogramma bedoeld voor leerlingen in het Onderwijs. Het programma is begonnen in Lelystad en breidt zich snel uit naar omliggende steden. The Battle Of Schools gespitst op de sport FlagFootball. Dit is de non-contact variant van het American Football. In The Battle of Schools spelen de deelnemende scholenteams onderling tegen elkaar in een open competitie vorm.

 

Doelstelling:
- Sportaanbod voor deze doelgroep vergroten;
- Bekendheid van  Flag Football verbreden binnen Nederland,
- Vanuit de sport een positieve discipline meegeven,
- Het om kunnen gaan met verlies en winst,
- Criminaliteitspreventie door toepassing van naschoolse sport,
- Het kunnen opereren in teamverband,
- Het stimuleren van sociale vaardigheden,
- Het bevorderen van de sportbeoefening bij specifieke jongeren groeperingen, zoals; minderheidsgroeperingen, allochtonen en de sociaal zwakkere (bijstandskinderen)
- Integratie verbetering,
- Zelfredzaamheid verhogen,
- Verantwoordelijkheidsgevoel verhogen, voorbeeld zijn voor een ander.

 

Deze doelstellingen worden bereikt door:
- Professionele begeleiding (educatief, discipline, etc.),
- Het geven van workshops en clinics op VO-scholen,
- Het organiseren van regionale – en interregionale toernooien,
- Het organiseren van een lokale (scholen)competitie,
- Het deelnemen aan een landelijke (scholen)competitie/toernooi,

Hoe kun je mee doen?
De school kan zich vrij inschrijven op een toernooi. Bij deelname aan een toernooi start gelijk de deelname aan The Battle Of Schools.

Nog geen spullen?
Dat is geen probleem. Flag-Football.nl verkoopt "starterpacks" waarin flinke kortingen zitten via onze leveranciers. Hiermee heeft jou school direct alles in huis om aan de slag te gaan en deel te nemen aan de competitie. Flags, ballen, fluitje, pionnen en evt shirts. Starterpack nodig? Neem dan even contact met ons op.

Wat moet je nog meer weten?
TEAM: Als deelnemer van het scholenprogramma “The Battle of Schools” ben je een onderdeel van een TEAM. Het deelnemen aan een team brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Dit betekend dat je een onderdeel bent van een groot geheel en jij je dus naast de spelregels ook aan (team)afspraken dient te houden. Zo een afspraak zou kunnen zijn dat jij je tijdig moet afmelden bij je trainer/coach wanneer je niet aanwezig kunt zijn bij een training of dat je jouw huiswerk tijdig af dient te hebben of te leren zodat je de training niet hoeft te missen.

DISCIPLINE: Hierboven heb je het wellicht al tussen de regels kunnen lezen maar Flagfootball is topsort en vergt dus ook veel discipline. Discipline begint met respect. Respect voor je ouders, medemens en autoriteit. Het is iets wat thuis begint en verder wordt ontwikkeld op school en je omgeving. Discipline toon je niet alleen op het veld maar ook naast het veld. Er wordt dan ook van je verwacht dat je niet alleen aan je fysieke vaardigheden zult gaan werken maar ook aan je mentale en sociale vaardigheden.

FUN: Plezier beleven in het leven is belangrijk. Het geeft je motivatie en stimuleert je om jezelf verder te ontwikkelen. Het scholenprogramma, The Battle of Schools is niet alleen spannend, maar ook leuk! Maak kennis met andere jeugdsporters en ervaar zelf hoeveel FUN Flagfootball is!

Schrijf je nu in voor jou school!

Alle categoriën
  • Alle categoriën
  • The Battle Of Schools Lidmaatschap
tbos_white

Inschrijven speler The Battle Of Schools U15, 2020