Historisch moment: Flag Football officieel een Olympische sport!

Triomfantelijke doorbraak voor Flag Football

Wat een fantastisch nieuws! Na een spannende aanloop en veel anticipatie is het eindelijk officieel: Flag Football is toegevoegd aan het Olympische programma van 2028 in Los Angeles! Dit is een mijlpaal voor alle liefhebbers en spelers van flag football in Nederland en wereldwijd.

Officiële erkenning door het IOC

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag formeel gestemd en geoordeeld dat flag football, samen met vier andere sporten, zijn debuut zal maken in de Olympische Spelen van 2028. Dit besluit markeert een keerpunt in de erkenning van flag football als een belangrijke en groeiende sport.

Bach bevestigt de Amerikaanse sportcultuur

Voorzitter Thomas Bach van het IOC benadrukte eerder al de relevantie van deze toevoeging. “De keuze voor deze vijf nieuwe sporten is in lijn met de Amerikaanse sportcultuur en zal iconische Amerikaanse sporten aan de wereld laten zien”, zei hij.
Bron: https://www.nu.nl/sport-overig/6285194/cricket-flag-football-en-nog-drie-andere-sporten-worden-olympisch-in-2028.html

Wat is Flag Football?

Flag Football, een variant van American Football zonder lichamelijk contact, heeft een enorme groei doorgemaakt in populariteit en acceptatie over de hele wereld. De spelers dragen vlaggetjes die moeten worden afgepakt, wat een unieke draai geeft aan het traditionele spel.

Sidney Kunst van Flag Football Nederland reageert enthousiast

Sidney Kunst, de gedreven eigenaar van Flag Football Nederland, is lyrisch over dit historische besluit. “Eindelijk kunnen de jarenlange plannen voor de ‘Road to LA28’ vorm krijgen,” zegt hij vol enthousiasme. Het krachtige leger aan ambassadeurs achter Flag Football Nederland wordt nu gemobiliseerd, en de banden met het NOC*NSF worden versterkt om deze grootse plannen te verwezenlijken.

Spannend nieuws op komst

Kunst hintte ook op spannend nieuws in de nabije toekomst. “Binnenkort komen we al met groot nieuws. Wat dat is, lezen we komende weken!”

Op naar de Olympische Spelen van 2028!

Dit is een moment om te vieren voor “Flag Football Nederland” en voor iedereen die heeft bijgedragen aan de groei en promotie van deze prachtige sport. Op naar de Olympische Spelen van 2028! Laten we deze kans grijpen om de wereld te laten zien wat flag football allemaal te bieden heeft!

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=_F6ERg8xD30

https://www.reuters.com/sports/cricket-flag-football-lacrosse-squash-baseball-softball-make-2028-la-olympics-2023-10-16/

https://www.espn.com/olympics/story/_/id/38670676/cricket-flag-football-5-sports-added-2028-olympics

https://la28.org/en/LA28_Sports_Program.html

Lees ook:
https://nos.nl/artikel/2494269-cricket-honk-en-softbal-lacrosse-squash-en-flag-football-op-spelen-in-2028
https://www.nu.nl/sport-overig/6285238/kleine-sporten-in-nederland-worden-olympisch-holy-shit-wat-nu.html
https://sportnieuws.nl/overig/wil-jij-meedoen-aan-de-olympische-spelen-ga-dan-nu-op-deze-sport/