Flag Football: Een opkomende sport voor Jeugd en Volwassenen

Groeiende populariteit van flag football onder jeugd en volwassenen

Een Snelle Groei in de Populariteit van Flag Football

Flag football is een van de snelstgroeiende sporten, niet alleen op jonge leeftijd, maar ook op universitair niveau. Dit jaar heeft de National Federation of State High School Associations opgemerkt dat er opmerkelijke toenames zijn in meisjes die deze sport beoefenen. De National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) heeft het als een opkomende sport voor vrouwen aangewezen en heeft zich aangesloten bij de NFL om start-up subsidies aan te bieden aan in aanmerking komende programma’s op universitair niveau. De National Junior College Athletic Association (NJCAA) heeft ook opgemerkt dat ze dicht bij het kunnen organiseren van een kampioenschap in flag football zijn.

NFL FLAG Helpt bij de Groei van de Sport

Deze groei wordt mede aangestuurd door NFL FLAG, de officiële flagfootballcompetitie van de NFL en de grootste flagfootballorganisatie in de VS. Met meer dan 1.600 teams die meer dan 500.000 jeugdatleten (in de leeftijd van 4 tot 17 jaar) bedienen in alle 50 staten, helpt het programma bij de verdere opkomst van de sport.

Cijfers over de Groei van Flag Football

Er zijn bijna 450 scholen en meer dan 10.000 meisjes die in het hele land aan flag football deelnemen op middelbare scholen. Dit aantal zal naar verwachting alleen maar toenemen, en deze atleten zullen waarschijnlijk ook op de universiteit blijven spelen. De NAIA heeft vrouwenflag aangewezen als een opkomende sport in 2020, en de NJCAA zal dat doen in 2023. Er is een toename van programma’s op zowel middelbare scholen als universiteiten. NFL FLAG wil de sport blijven promoten om het aantal deelnemende kinderen te vergroten, met een focus op meisjes en op het laten groeien van programma’s in achtergestelde gemeenschappen.

Flag Football: Een Potentiële Opkomende Sport voor Vrouwen in de NCAA

NFL FLAG streeft ernaar om flag football een opkomende sport voor vrouwen te laten worden in de NCAA. Er is al interesse getoond door een aantal conferenties. Als flag football deel gaat uitmaken van de opkomende sporten van de NCAA, zal de sport nog verder groeien. Er wordt verwacht dat er in de toekomst meer nieuws over dit onderwerp naar buiten zal komen.

Internationale Groei van de Sport

Hoewel de VS het epicentrum van flag football is, hebben andere landen ook sterke programma’s, wat getuigt van de kracht van de sport en zijn potentieel voor wereldwijde groei. Mexico en Panama zijn landen waar flag football populair is. De vrouwen-teams van zowel Mexico als Panama hebben medailles gewonnen naast het vrouwen-team van de VS op The World Games. De NFL en de IFAF (International Federation of American Football) werken samen om flag football in 2028 op de Olympische Spelen te krijgen en blijven werken aan de internationale groei van de sport.

De Inzet van NFL FLAG om de Sport te Laten Groeien

NFL FLAG is zich bewust van het belang van recreatieve en gemeentelijke groei. Groei op dit niveau is een belangrijk doel voor NFL FLAG in 2023. NFL FLAG is sterk gericht op toegankelijkheid en inclusiviteit, en heeft strategische partnerschappen gesmeed om flag football naar duizenden scholen, gemeenschappen en gezinnen in het hele land te brengen. NFL FLAG is toegewijd om positieve sportervaringen te creëren voor jeugdatleten, ongeacht hun financiële situatie, zodat ze zelfverzekerde, gelukkige en gezonde volwassenen kunnen worden.

NFL FLAG 2022 Seizoen

Het NFL FLAG-seizoen van 2022 bestond uit in totaal 16 toernooien die leidden naar de NFL FLAG Championships bij de Pro Bowl, gepresenteerd door Subway. NFL FLAG-toernooien werden aangeboden voor atleten die deelnamen aan een NFL FLAG-league; het seizoen begon op de NFL Draft op 30 april 2022. De toernooien bestonden uit NFL FLAG Super Regionals en NFL FLAG Regionals. Super regionals hadden open grenzen voor elke officiële NFL FLAG-league in het hele land om deel te nemen.

Partnerschappen Sturen NFL FLAG Initiatieven

GENYOUth en NFL FLAG hebben FLAGS-In-Schools gecreëerd, een uitgebreide flagfootball-toolkit ontworpen voor lichamelijke opvoedingsleraren op de basisschool, middelbare school en middelbare school om in hun lessen te gebruiken. Meer dan 24.000 schoolgemeenschappen gebruiken NFL FLAG-In-School-kits om via lichamelijke opvoeding een hoogwaardige toekomst voor hun studenten op te bouwen. Every Kid Sports is een non-profitorganisatie met als doel de financiële drempels weg te nemen die kinderen meestal weerhouden van deelname aan jeugdsporten. Vanaf 2021 regelde Every Kid Sports om alle registratiekosten voor NFL FLAG te betalen voor gekwalificeerde atleten.

Bron: https://www.sportsdestinations.com/sports/football/flag-football-rushing-forward-30967