Explosieve groei van flagfootball wereldwijd

Een foto van een flagfootball toernooi met spelers in actie.

Wat is flagfootball?

Flagfootball is een variant van American football waarbij de spelers niet elkaar tacklen, maar in plaats daarvan een vlag dragen die aan hun broek bevestigd is en als een speler wordt “geflagged”, betekent dit dat hij of zij is uitgeschakeld (dus getackled is) voor de rest van het spel. Dit maakt het spel veiliger dan American football en maakt het ook geschikter voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Waarom is flagfootball populair aan het worden?

De populariteit van flagfootball neemt snel toe over de hele wereld, met name in landen waar American football niet zo populair is. Dit komt omdat flagfootball een leuke en toegankelijke manier is om het spel te leren en te spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over harde tackles of andere contactmomenten. Het spel kan ook gemakkelijk worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen en niveaus van vaardigheid, wat betekent dat het voor iedereen leuk is om te spelen.

Hoe is de groei van flagfootball zichtbaar?

De groei van flagfootball is duidelijk zichtbaar aan de toenemende deelname aan toernooien en liga’s over de hele wereld. Bovendien organiseren steeds meer universiteiten en hogescholen flagfootballteams, en er zijn ook professionele liga’s die zich op flagfootball richten. De International Flag Football Federation (IFFF) is een organisatie die zich richt op het bevorderen van flagfootball op wereldwijd niveau, en ze organiseren jaarlijks wereldkampioenschappen voor zowel mannen als vrouwen.

Wat zijn de toekomstplannen voor flagfootball?

Er zijn plannen om flagfootball op te nemen als demonstratiesport op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Dit zou een enorme stap voorwaarts zijn voor de sport en zou bijdragen aan de verdere groei en populariteit ervan. Bovendien zijn er ook plannen om professionele liga’s op te zetten in landen waar flagfootball nog niet zo populair is, om het spel nog meer te verspreiden.

Conclusie

Flagfootball is aan een enorme groei bezigen de populariteit ervan neemt snel toe over de hele wereld. Dit komt omdat het een leuke, veilige en toegankelijke manier is om American football te spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over harde tackles of andere contactmomenten. Bovendien kan het spel gemakkelijk worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus, wat betekent dat het voor iedereen leuk is om te spelen. De groei van flagfootball is duidelijk zichtbaar aan de toenemende deelname aan toernooien en liga’s over de hele wereld, en er zijn ook plannen om het op te nemen als demonstratiesport op de Olympische Spelen van 2028. Al met al lijkt het erop dat de toekomst van flagfootball erg veelbelovend is.

Bronnen:
  1. International Flag Football Federation (IFFF)
  2. National Flag Football: https://www.nationalflagfootball.com/
  3. Youth Flag Football Association: https://www.youthflagfootball.com/
  4. American Flag Football League: https://www.affl.com/
  5. International Flag Football Association: https://www.iffa.org/
  6. Flag Football X: https://www.flagfootballx.com/